kebeb w 100% domowy

Dziś na kolację kebab własnej roboty. Bułki (wyszły identyczne jak oryginał) zrobione z przepisu na paluchy pizzowe.

Przepis uniwersalny, bo robiłam wg tej receptury wspomniane paluchy, puszystą pizzę a dziś bułki do kebabu.

Oto  przepis:

http://smakinatalerzu.blogspot.com/2013/03/pszenne-paluchy-chlebowe-grissini.html

(ja dodaję całą łyżeczkę soli)

Ciasto uformowałam w kształt grubego, sporego naleśnika. Pięknie wyrosło a po rozcięciu zyskaliśmy 3 buły, które opiekliśmy w tosterze

domowy kebab bułka

Do tego:

*sos czosnkowy na bazie śmietany/jogurtu i majonezu oraz koperku

*pierś z kurczaka smażona w przyprawie gyros,

*pomidor, ogórek i kapusta pekińska

Całość, powiem nieskromnie, smakuje jeszcze lepiej niż kupny fast food. Nie ocieka tłuszczem, mamy świadomość jakości użytych składników i  jeszcze cena. Zrobiliśmy 3 „kebsy” za ok 10- 12zł.

Zdjęcia średniej jakości bo ręka już pędziła w kierunku buzi:)

 

bułka do kebebu jak kupna

kebeb domowy

Reklamy

One thought on “kebeb w 100% domowy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s